Cinci oameni au murit luni dupa ce un avion de pasageri Antonov 24 a aterizat in apele fluviului Obi din Siberia, din cauza unei avarii survenite la un motor, au anuntat autoritatile ruse, citate de AFP.

Comitetul de ancheta a indicat ca bilantul provizoriu este de cinci morti si patru raniti.

Agentia de transport aerian Rosaviatsia a precizat ca avionul efectua o cursa intre orasele Tomsk si Surgut, in Siberia, cu 32 de persoane la bord, in momentul in care echipajul a observat ca unul dintre motoare este in flacari.

"Potrivit informatiilor preliminare, accidentul s-a produs din cauza unui incendiu la unul dintre motoare", a anuntat Comitetul de ancheta.

Agentia publica RIA Novosti, citand surse medicale locale, a afirmat ca aproximativ 20 de persoane au fost spitalizate.

"Echipajul a spus ca unul dintre motoare e in flacari si si-a anuntat prin radio intentia de a ateriza", a declarat un purtator de cuvant al Rosaviatsia.

Aparatul a aterizat pe fluviul Obi si epava sa a fost gasita pe un banc de nisip, potrivit sursei citate.

Antonov 24 (An-24) este un avion de transport pe linii regionale intrat in serviciu in anii 1960, in Uniunea Sovietica. Acest bimotor cu elice a fost produs in peste o mie de exemplare inainte de scoaterea sa din fabricatie, in 1979.

Cateva sute de exemplare continua sa efectueze curse in tarile din fosta URSS dar si in Africa.

Ultimul accident de avion inregistrat in Rusia a fost cel al unui Tupolev 134, in 20 iunie, in urma caruia si-au pierdut viata 47 de oameni.

Accidentul An-24 survine dupa ce duminica o nava de croaziera a naufragiat pe Volga, o drama care a indoliat Rusia si in care si-au pierdut viata peste o suta de oameni.