O ambulanta a fost implicata, sambata, intr-un accident rutier la Iasi, in timp ce transporta o pacienta spre Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu", transmite Agerpres. Ambulanta, inmatriculata in judetul Neamt, a fost lovita de un taxi, iar salvarea s-a rasturnat. In urma impactului, medicul ambulantei s-a ales cu traumatisme usoare la membrele superioare.

Potrivit subcomisarului Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, ambulanta, care circula cu semnalele acustice si luminoase in functiune, a trecut pe culoarea rosie a unuia dintre semafoarele amplasate pe bulevardul Independentei, in apropierea Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa". Ambulanta a fost lovita si rasturnata de un taxi, care a iesit de pe o strada laterala si care a trecut pe culoarea verde a semaforului.

In urma impactului, medicul ambulantei s-a ales cu traumatisme usoare la membrele superioare.

Pacienta din ambulanta, in varsta de 63 de ani, care trebuia dusa la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi in urma unui accident vascular cerebral cu hemoragie externa, nu a patit nimic in timpul accidentului, deoarece era legata de la targa.

Femeia a fost preluata de o ambulanta apartinand SAJ Iasi si dusa la Spitalul de Neurochirurgie.