Trei romani au murit si alti cinci au fost grav raniti sambata dimineata dupa ce microbuzul in care se aflau s-a izbit de un stalp de beton, pe o autostrada din nordul Austriei, transmit televiziunile de stiri. Potrivit informatiilor furnizate de kurier.at, microbuzul se indrepta spre Viena.

Potrivit lui Helmut Gumpesberger, de la Departamentul de pompieri, accidentul a avut loc pe autostrada 1, in apropiere de Asten. El a precizat ca, din motive necunoscute, autovehiculul in care se aflau romanii s-a izbit de un stalp de beton.

Mai multi romani aflati intr-un al doilea microbuz, aflat in spatele primului, au asistat la producerea tragediei, ei avand ulterior nevoie de asistenta unei echipe de psihologi.

MAE roman a confirmat, pentru Agerpres, moartea cetatenilor romani si a precizat ca Ambasada Romaniei de la Viena a contactat autoritatile locale responsabile din localitatea Haid, in legatura cu accidentul auto. Personalul misiunii romanesti este in contact si cu cetatenii romani pentru acordarea asistentei consulare.

Tragedia din Austria vine la circa 10 zile dupa ce patru romani au murit in urma unui accident rutier produs pe autostrada M70 din Ungaria. Un autocar cu 38 de pasageri si doi soferi s-a ciocnit cu un camion slovac care transporta ciment.

In accident si-au pierdut viata cei doi soferi si doi pasageri ai autocarului romanesc, precum si soferul slovac al camionului.

Autocarul apartinad firmei Atlassib plecase din Arad si se indrepta spre Spania.