O eleva in varsta de 13 ani din judetul Gorj a fost salvata, luni, de la inec, de un tanar care a sarit dupa ea in raul Jiu, reusind sa o scoata la timp din apa, iar politistii verifica acum daca adolescenta a vrut sa se sinucida sau a fost vorba despre un accident, relateaza Mediafax.

Informatia vine dupa ce, in ultimele saptamani, doi elevi din Targu Jiu, o fata si un baiat, au fost gasiti morti in raul Jiu, in cazul lor fiind vorba despre sinucidere, intrucat aveau la ei rucsacuri pline cu pietre

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Gorj, Daniel Tica, un tanar de 21 de ani, din comuna gorjeana Balesti, a reusit sa salveze de la inec o adolescenta, incidentul avand loc, luni, la Targu Jiu.

Fata a fost observata in zona podului metalic care face legatura dintre Parcul Central din Targu Jiu si insulita de pe rau.

"Tanarul a observat-o in Jiu si a sarit dupa ea, reusind sa o scoata la mal. Facem verificari pentru a stabili daca a fost vorba despre o actiune intentionata in scopul sinuciderii sau doar de o intamplare accidentala", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Daniel Tica.

Potrivit sursei citate, fata de 13 ani scoasa din Jiu este eleva in clasa a VII-a la o scoala din comuna gorjeana Stanesti, situata la circa 25 de kilometri de Targu Jiu.

"Din primele verificari rezulta ca fata venise la plimbare in Targu Jiu impreuna cu alti colegi", a spus Tica.

Adolescenta a fost transportata la spital si a ramas, conform politistilor, sub supraveghere medicala.