Un zid al unei cladiri dezafectate din localitatea bihoreana Diosig s-a prabusit, joi la pranz, peste doua persoane, una dintre acestea pierzandu-si viata, iar cealalta fiind in stare foarte grava, potrivit reprezentantilor SMURD, citati de Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bihor, locotenentul Cristian Herte, accidentul s-a petrecut in jurul orei 13.00.

"Nu avem foarte multe informatii deocamdata. E vorba despre o cladire dezafectata, din Diosig. Un zid al acesteia a cazut peste doua persoane, un barbat si o femeie. Nu avem, inca, informatii despre starea lor exacta, dar la fata locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare din Oradea si un echipaj de terapie intensiva, precum si paramedicii din Sacueni si o autospeciala", a spus Herte.

La sfarsitul lunii martie o persoana a murit, iar alte persoane au fost ranite la Constanta dupa ce zidul unui cimitir s-a prabusit peste mai multi oameni care se aflau in zona.

Un stalp de beton a cazut peste gardul cimitirului din centrului orasului Constanta, dupa ce o persoana s-a urcat pe el. Gardul, greu de cateva sute de kilograme, a cazut peste mai multe persoane.