Un incendiu a izbucnit, luni dupa-amiaza, la un bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, peste 80 de persoane fiind evacuate, iar la fata locului se afla mai multe echipaje de pompieri si o ambulanta, transmite Mediafax.

UPDATE - Echipele de interventie au gasit, in jurul orei 18.20, la trei ore de la izbucnirea incendiului, trupul carbonizat al adolescentei de 15 ani care a ramas intr-o camera de la mansarda blocului unde a izbucnit incendiul.

Potrivit maiorului Florentin Dragomir, adjunctul sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mehedinti, trupul adolescentei de 15 ani a fost gasit de echipele de interventie in camera apartamentului de la mansarda, de unde, cel mai probabil, a izbucnit incendiul.

Sursa citata a adaugat ca, la ora actuala, incendiul este controlat de catre pompieri, a fost localizat si nu s-a extins la etajul al treilea al blocului, echipele de interventie actionand in continuare cu apa pentru lichidarea focului.

La interventie au participat peste 70 de pompieri din cadrul ISU Mehedinti si 15 pompieri de la servicii private, intervenind cu opt autospeciale care au fost alimentate de mai multe ori de la un hidrant aflat la un kilometru si jumatate distanta de imobilul unde a izbucnit incendiul.

Primarul muniicpiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat ca imobilul, care a fost dat in folosinta in luna noiembrie 2010, are o valoare de 200.000 de lei, in cladire fiind 12 apartamente si 74 de garsoniere.

Edilul a mai declarat ca pagube s-au inregistrat la mansarda imobilului si ca se cauta solutii pentru ca locatarii sa fie cazati pana cand vor fi reparate apartamentele afectate.

Trupul tinerei carbonizate va fi transportat la morga Spitalului Judetean Mehedinti, la fata locului fiind si criminalisti care vor ancheta imprejurarile in care a decedat adolescenta.

Potrivit locatarilor care au fost evacuati din blocul afectat de flacari, exista pericolul producerii unei explozii in conditiile in care in imobil exista butelii de aragaz pe care oamenii nu au mai avut timp sa le scoata in momentul in care au fost evacuati din apartamente.

Conform liderului Partidei Romilor "Pro Mehedinti", Cornel Ionescu, in bloc se mai afla o adolescenta de 15 ani, cu handicap. Mai multi locatari au incercat sa o salveze pe adolescenta, dar au fost impiedicati de flacari, fiind nevoie de interventia pompierilor.