Un lacatus mecanic a murit, vineri, la Medgidia, dupa ce a cazut peste el oblonul unuia dintre vagoanele de tren pe care o echipa de muncitori le dezmembra, relateaza Agerpres.

Naiden Ceausu, de 43 de ani, era angajat al firmei cu capital privat Unifertrans SA, societate al carei principal obiect de activitate este asigurarea de servicii in domeniul transportului feroviar.

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca accidentul de munca a avut loc in curtea fabricii de ciment Lafarge, loc unde se pare ca firma respectiva avea organizat un santier.

"Lacatusul mecanic participa la dezmembrarea vagoanelor de cale ferata. A fost surprins si lovit de oblonul unui vagon. (...) A cazut stalpul de rezistenta pe el si a fost omorat", a mentionat reprezentantul ITM.

Potrivit acestuia, un inspector ITM a fost trimis la Medgidia pentru a stabili cauzele si imprejurarile exacte ale producerii accidentului de munca.

Joi, la Cernavoda, un muncitor a murit, iar altul a fost ranit, dupa ce peste ei s-a prabusit un mal de pamant in timp ce efectuau lucrari la reteaua de canalizare a orasului.