Fostul sef al Serviciului de Arme, Munitii si Explozibili din Dolj, Nelu Gruia, si-a impuscat miercuri dimineata sotia si fiica. Sotia sa a murit, iar fiica se afla in stare grava la spital. Dupa ce si-a impuscat sotia si fata, Nelu Gruia a incercat sa se sinucida, transmit televiziunile de stiri.

Potrivit unui reprezentant SMURD, fata a fost gasita in afara imobilului si prezenta mai multe plagi impuscate iar tatal ei a fost gasit in interiorul casei.

Incidentul a avut loc sub privirile fiului lui Gruia, un tanar de 20 de ani cu handicap, potrivit Antena3. Din primele informatii, baiatul este surdo-mut, ceea ce face foarte greu demersul politistilor de a afla ce s-a intamplat in familia Gruia.

In prezent, Nelu Gruia (55 ani) detine functia de director al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj. El s-a pensionat din Politie in martie 2009.

"E vorba de un fost politist care in ianuarie 2009 si-a incetat raportul cu unitatea. Nu au fost semne vizibile ca ar avea probleme. Relatiile cu colegii au fost in conditii normale. Acesta si-a incetat activitatea la cerere intrand in rezerva. Cercetarile sunt in curs de desfasurare, urmeaza ca pe parcus sau la final sa tragem o concluzie", a declarat Amelia Caprarin, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, citata de Gazeta de Sud.

Nelu Gruia detinea legal arma, marca Glock de 9 mm.

Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj a deschis un dosar penal in cazul fostului sef al Serviciului Arme din IPJ Dolj, informeaza Ministerul Public.

"Ca urmare a incidentului produs, azi, 13 aprilie 2011, in municipiul Craiova, constand in impuscarea de catre numitul Ion Gruia a sotiei si fiicei sale, succedata de o tentativa de sinucidere, pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj a fost inregistrat un dosar penal. In vederea efectuarii cercetarilor si a stabilirii tuturor imprejurarilor producerii faptei, s-a constituit o echipa mixta aflata sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, care s-a deplasat la fata locului", se arata intr-un comunicat.

Update: Nelu Gruia a murit pe masa de operatie, in urma unui stop cardio respirator. Conform medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, pacientul avea trei plagi impuscate in zona toracica, dintre care doua au perforat plamanul stang. Pacientul a facut de trei ori stop cardiac, a fost resuscitat de doua ori, al treilea stop cardiac fiindu-i fatal.

Dolj: Fostul politist Nelu Gruia si sotia sa divortasera in luna februarie

Nelu Gruia si sotia sa au divortat in luna februarie, la cererea sotiei. Angela Carmen Gruia, care a implinit pe 10 aprilie 51 de ani, a intentat actiune de divort pe 20 ianuarie 2011, informeaza Gazeta de Sud. Cei doi fosti soti se aflau in partaj.

Angela Carmen Gruia era profesor de limba romana la Liceul Traian Vuia si urma sa plece in Italia cu un proiect cu fonduri europene. Conform colegilor de scoala, Angela Gruia era un cadru didactic devotat meseriei, o buna colega, un om cu o daruire exceptionala pentru elevi.

Fostul politist a lasat o scrisoare de adio, in care arata ca principala vinovata pentru tot ceea ce s-a intamplat este fiica si in care isi exprima dorinta ca bunurile familiei sa ramana fiului, Andrei, au anuntat politistii care se ocupa de caz.

  • "Pe masa din camera a fost gasit un plic, in care se afla o scrisoare din care rezulta o stare conflictuala intre el si sotia si fiica sa; din scrisoare reiese ca fiica lor era principala vinovata de divortul dintre cei doi soti.
  • "Scrisoarea adresata unor persoane din Alba (o doamna Mariana si un preot, carora le da si numarul de telefon) in care solicita ca acele persoane sa aiba grija de baiatul care are un handicap; in scrisoare mai solicita ca bunurile care ii apartineau sa-i ramana fiului.

Fata a fost operata, dar prognosticul medicilor ramane rezervat.