Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a declansat marti dimineata in Chiba, la 77 de kilometri est de Tokyo, potrivit Agentiei japoneze de Meteorologie. Seismul a fost puternic resimtit in capitala japoneza, insa nicio alerta de tsunami nu a fost declansata, informeaza AFP.

Seismul a avut loc la ora locala 08:08 (01:08 GMT+2), iar epicentrul sau a fost situat la o adancime de 30 de kilometri in Oceanul Pacific, relativ aproape de suprafata, a mai declarat agentia.

Potrivit Institutului American de Geofizica (USGS), cutremurul a avut o magnitudine de 6,4 grade, iar epicentrul s-a aflat la doar 13 kilometri adancime.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.6 grade s-a produs luni in estul Japoniei, informeaza Institutul Geologic al SUA (USGS). Autoritatile au emis imediat alerta de tsunami, asteptandu-se un val de apa de un metru, insa alerta a fost ridicata ulterior. O persoana a fost ucisa si patru ranite in urma cutremurului. Seismul de luni a avut loc la exact o luna dupa cutremurul devastator de 9 grade care a afectat Japonia la 11 martie.