O persoana inarmata a jefuit, joi dimineata, in jurul orei 10:10, o filiala a unei banci BCR din sectorul 4 al Capitalei. Potrivit Realitatea TV, atacatorul ar fi furat cateva mii de euro dintr-un sertar, dupa ce le-a amenintat pe cele trei angajate aflate in acel moment in interiorul bancii. Informatii initiale indicau faptul ca atacatorul ar fi luat ostatici, insa politia nu a confirmat acest lucru. Comentand lipsa unui agent de securitate, purtatorul de cuvant al BCR, Cornel Cojocaru, a afirmat ca "s-a renuntat la paza deoarece este inutila".

Atacatorul purta o sapca pe cap si avea fata acoperita.

Cristina, o cititoare HotNews.ro, ne-a scris ca ar fi vorba de o sucursala a BCR.

Angajatele bancii, intre care doua casiere, ar fi fost amenintate cu arma de atacator. In momentul incidentului, in banca nu se aflau clienti.

Angajatele au actionat butonul de alarma dupa plecarea individului.

Potrivit primelor informatii, banca nu avea agent de paza, ci doar un sistem de supraveghere video. Realitatea TV a relatat ca politistii au efectuat un control la acea banca in urma cu doua saptmani, recomandand conducerii angajarea unei firme de securitate.

Purtatorul de cuvant al BCR, Cornel Cojocaru, a afirmat ca agresorul avea in mana "ceea ce parea sa fie o arma, putea fi si de jucarie". El a spus ca angajatele bancii au respectat toate normele de siguranta, iar atacatorul "a plecat cu o suma extrem de mica.... e vorba de cateva mii de euro".

"Cel mai important lucru e ca nimeni nu a fost ranit", a declarat Cojocaru, care a spus ca "s-a renuntat la paza deoarece este inutila. Orice altercatie armata in spatiul bancii este de nedorit".