Cei cinci mineri care au fost blocati in subteran sambata dupa-amiaza dupa producerea unui accident la mina Uricani (jud. Hunedoara) au murit, transmit televiziunile de stiri. Potrivit informatiilor, ortacii au fost victimele unei explozii produse in subteran. Doua echipe de salvatori au coborat in mina sambata seara, insa nu au mai gasit decat cadavrele minerilor.

"Persoanele blocate sunt cinci electricieni care efectuau o revizie la un punct electric din subteran", a declarat inspectorul sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara, Horia Ratiu, citat de Agerpres. Potrivit informatiilor, minerii au fost blocati la 430 de m adancime.

Mai multe echipe de salvatori s-au deplasat la fata locului, inclusiv echipaje SMURD si ale pompierilor.

Potrivit Mediafax, in mina din Valea Jiului ar fi avut loc o explozie, cauzata de un tablou electric, care a luat foc in momentul in care a fost cuplat.

Reprezentanti ai minei declarasera initial, citati de Mediafax, ca nu exclud ca o parte dintre persoanele surprinse de explozie sa fie decedate. De asemenea, surse judiciare au afirmat ca sansele de supravietuire ale muncitorilor erau zero.

Mai multi mineri si rude ale celor blocati in subteran s-au strans la mina Uricani.

Premierul Emil Boc le ceruse ministrului Muncii, Ioan Botis, si ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, sa se deplaseze de urgenta in judetul Hunedoara, pentru a coordona actiunile de salvare a minerilor blocati.