Unul dintre suspectii in cazul furtului unui milion de euro dintr-o casa din Ploiesti, un tanar de 16 de ani, despre care politistii aveau informatii ca s-ar fi aflat in Italia, a fost ridicat, marti seara, dintr-o locuinta din Valea Calugareasca, relateaza Mediafax.

Suspectul va fi prezentat procurorilor si apoi instantei de judecata, cu propunerea de arestare preventiva, a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Prahova.

Acesta a adaugat ca suspectul a fost ridicat de la domiciliul sau, care anterior fusese perchezitionat de catre anchetatori.

Potrivit sefului Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, in urma descinderilor facute de anchetatorii care lucreaza la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinta din Ploiesti au fost descoperiti 30.000 de euro in peretii a doua locuinte din comuna prahoveana Valea Calugareasca, satul Rachieri. Banii erau ascunsi intre placile de polistiren care izolau termic casele si peretii de beton ai constructiilor.

Chestorul Sorin Oprea a afirmat ca proprietarii celor doua case sunt, in prezent, audiati de catre anchetatori cu privire la provenienta banilor, ei fiind inclusi in cercul de suspecti.

Seful Politiei Prahova a mai afirmat ca toate persoanele la care au ajuns sume de bani provenind din acest furt au fost incluse in cercul de suspecti al anchetatorilor.

Conform sursei citate, pe langa cele patru persoane care in noaptea de duminica spre luni au fost oprite in Vama Nadlac si trimise in Prahova, alte opt persoane au fost incluse in cercul de suspecti al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care politistii presupun ca au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu exceptia lui Viorel Gheorghe, care a fost oprit in Vama Nadlac si care a fost arestat preventiv de judecatoria Ploiesti sub acuzatia de talharie, niciun alt suspect nu a fost arestat in acest caz.

Valentin Gheorghe a fost arestat sub acuzatia ca, la doua zile de la producerea furtului, l-ar fi talharit pe unul dintre autorii acestui furt, caruia i-ar fi sustras 10.000 de euro.