O persoana a murit, iar o alta a fost ranita, fiind transportata la spital, in urma unei explozii produse joi seara intr-un bar situat in complexul studentesc Tudor Vladimirescu din Iasi, anunta Mediafax.

Explozia s-a produs in jurul orei 21.35 in clubul studentesc Pub 75 din complexul Tudor Vladimirescu, deflagratia fiind urmata de un incendiu. Potrivit martorilor, incinta localului a fost cuprinsa mai intai de un fum gros, clientii parasind rapid spatiul respectiv. La scurt timp, in local s-a produs o explozie, urmata de un incendiu puternic.

"A inceput sa iasa fum, dupa care s-a auzit o explozie si au izbucnit flacarile. Erau mai multe persoane in local, dar iesisera cand a inceput sa apara fum", a afirmat Marius S., un tanar care afirma ca a parasit localul cu doar cateva minute inainte de explozie.

La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, incendiul fiind stins in cateva zeci de minute. Potrivit reprezentantilor ISU Iasi, o tanara a murit, fiind gasita carbonizata, iar o alta tanara s-a intoxicat cu fum, fiind transportata la Spitalul de Urgente din Iasi.

Primele informatii arata ca ambele tinere erau angajate ale localului respectiv.

"Pacienta internata in spital este stabila. Nu are arsuri pe corp, este doar intoxicata cu fum. Ea va fi dusa la Spitalul de Neurochirurgie pentru un control oftalmologic, pentru ca din primele investigatii medicale este suspecta de conjunctivita bilaterala. In rest, analizele sunt bune. Tanara nu a inhalat mult fum", a declarat medicul Paul Sarbu, purtator de cuvant al Spitalului de Urgente Iasi.

Reprezentantii ISU Iasi spun ca nu se cunosc deocamdata cauzele producerii exploziei. Localul situat la parterul caminului studentesc T17 din complexul Tudor Vladimirescu a fost distrus aproape in intregime in urma deflagratiei.