Fratele unui procuror a fost retinut joi de procurorii DIICOT Craiova, sub acuzatia de camatarie. Potrivit procurorilor, Alin Constantin si Tudor Constantin au santajat o persoana din acelasi oras ca, in contul unui imprumut de 95.000 de euro, sa returneze o suma totala de 340.000 euro sau sa constituie in favoarea inculpatilor garantii imobiliare, desi anterior victima platise 240.000 euro.

In urma amenintarilor cu moartea la adresa sa si a familiei sale, victima a fost nevoita sa ipotecheze in favoarea inculpatului un imobil si sa incheie contract de vanzare - cumparare pentru alte doua imobile, actele fiind intocmite pe numele inculpatului Constantin Alin si al invinuitei Constantin Maria, precizeaza DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au solicitat Tribunalului Dolj arestarea preventiva a inculpatilor pentru 29 de zile.

Constantin Alin este fratele procurorului de la Parchetul Judecatoriei Cornetu.

Politistii au realizat, sub coordonarea procurorilor DIICOT, un flagrant intr-un cabinet notarial din Craiova, in momentul in care urmau sa se perfecteze actele de cedare a imobilului.

In 2008, victima a imprumutat de la Alin Constantin 95.000 de euro convenind cu acesta, ca in fiecare luna, sa-i plateasca 10% dobanda fixa.

Din verificarile efectuate, ulterior, s-a stabilit faptul ca, in perioada 2008-2010, partea vatamata ii platise acestuia peste 240.000 euro, reprezentand suma imprumutata si dobanzile aferente.

Pe langa aceasta suma, C.A. ii solicitase inca 100.000 de euro sau, in schimb, ipoteca pe anumite imobile pe care le detinea. Intrucat familia partii vatamate fusese amenintata cu moartea, aceasta a fost nevoita sa puna ipoteca in favoarea suspectului, pe un imobil ce ii apartinea, totodata, intocmindu-i acestuia contract de vanzare-cumparare pe alte doua.

In urma actiunii de prindere in flagrant, au fost ridicate, in vederea indisponibilizarii si aplicarii sechestrului asigurator, doua autoturisme de lux care apartineau celor doua persoane arestate.