Trei persoane si-au pierdut viata si mai multe au fost ranite, in urma unei explozii produse, marti, in Poligonul de la Cincu, din judetul Brasov, ranitii fiind transportati la Spitalul Judetean din Brasov, anunta Mediafax.

Ministerul Apararii precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca accidentul a survenit in momentul in care un proiectil a explodat in teava unui aruncator de 120 mm.

Cei sase militari, cu gradul de caporal, fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab". Starea militarilor raniti este stabila.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar, iar seful Statului Major al Fortelor Terestre a numit o comisie de cercetare a imprejurarilor producerii acestui eveniment grav.

Ranitii au fost transportati cu ambulantele militare la Spitalul din Fagaras, unde au fost preluati de catre medici, fiind posibil ca, in functie de gravitatea ranilor, sa fie dusi la Spitalul Judetean din Brasov.

In 30 octombrie, un subofiter a decedat tot la Poligonul de la Cincu, la finalul unui exercitiu militar, Parchetul Militar deruland o ancheta in acest caz.