O garnitura de metrou a deraiat, miercuri seara, intre statiile Unirii 1 si Timpuri Noi. Potrivit primelor informatii, nu sunt persoane ranite, la fata locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Anca Onofrei.

Metroul bucuresteanFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a spus ca ultimul vagon al unei garnituri de metrou care circula intre statiile Unirii 1 si Timpuri Noi a sarit de pe sina, in urma incidentului nefiind inregistrate victime.

Onofrei a precizat ca garnitura de metrou care a deraiat este una de tip vechi si nu are corespondenta intre compartimente.

Ea a mai spus ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri, care au intrat in tunel pentru a vedea care este situatia. Potrivit Ancai Onofrei, la locul incidentului au intervenit salvatorii de la metrou, precum si personalul ISU Bucuresti, care ajuta la directionarea persoanelor evacuate din toata garnitura de metrou.

Metroul care a deraiat este mai aproape de statia Timpuri Noi, insa salvatorii de la metrou au decis evacuarea calatorilor prin statia Unirii, din cauza faptului ca zona spre Timpuri Noi este inca sub tensiune, in acea portiune nefiind intrerupt curentul.

Circulatia pe intregul tronson a fost oprita temporar, urmand sa fie reluata cel mai probabil dupa ce vor fi evacuati toti calatorii, dupa evaluarea la fata locului si dupa ce garnitura va putea fi retrasa la depou.

Accidentul a fost sesizat la numarul unic de urgenta 112 in jurul orei 20.30, de catre unul dintre calatorii aflati in compartimentul care a deraiat. Cauzele producerii accidentului urmeaza sa fie stabilite dupa evaluare.

"O roata a ultimului vagon de tren a sarit de pe sina, fapt ce a dus la inclinarea acestuia (...) Estimam ca in tren erau circa 240 de pasageri. Nimeni nu a fost ranit, o singura persoana a avut un atac de panica", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaie, venit la fata locului.

UPDTATE - Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca circulatia la metrou ar putea sa nu fie reluata pana miercuri noapte, la incheierea programului, din cauza duratei evaluarii situatiei.

Udriste a spus, potrivit Mediafax, ca nu poate preciza cu exactitate daca circulatia pe ruta Unirii - Timpuri Noi va fi reluata in cursul serii de miercuri, deoarece urmeaza ca mai multi specialisti sa evalueze situatia produsa si sa stabileasca motivele deraierii.

Pe perioada verificarilor, curentul de inalta tensiune va ramane intrerupt intre statiile Unirii si Timpuri Noi, a mai aratat Udriste.

Directorul Metrorex a subliniat ca cei care au facut revizia garniturii de metrou care a deraiat vor fi sanctionati, precizand ca aceasta a circulat pe ruta Unirii - Timpuri Noi doar marti si miercuri.