Doua atacuri in lant au avut loc in cursul diminetii de miercuri in capitala statului Yemen. Masina misiunii diplomatice britanice din Yemen, in care se aflau 5 persoane, a fost tinta unei explozii provocate de o grenada propulsata de racheta, informeaza AFP. Ambasada a anuntat ca un singur angajat a fost ranit usor, restul scapand nevatamati. La scurt timp dupa incident, un gardian a deschis focul la sediul OMV si a ucis o persoana.

UPDATE 2 Compania OMV a precizat, intr-un comunicat trimis HotNews.ro, ca angajatul francez ucis miercuri in Yemen era un contractor responsabil cu achizitiile.

"OMV confirma ca, in urma incidentului petrecut astazi in Yemen, contractorul francez grav ranit a decedat in spital. Contractorul lucra pentru OMV in calitate de responsabil cu achizitiile. OMV regreta profund aceasta pierdere tragica. Al doilea contractor ranit, de nationalitate britanica, se afla acum sub supraveghere medicala intr-un spital din Sanaa. Acesta lucra in calitate de expert in cadrul reprezentantei. In prezent, OMV considera ca nu exista ratiuni politice in spatele actiunilor agentului de paza yemenit", precizeaza compania austriaca, prezenta in Yemen din 2003.

"Gardianul a deschis focul asupra directorului, strigand 'Allah Akbar' (Allah e mare)", a declarat un oficial.

Soldatul era angajat sa apere sediul OMV din Haddah, de la periferia capitalei Sanaa. Politia a reusit sa il prinda si il ancheteaza.

Ministerul de externe francez a confirmat numai faptul ca un angajat francez al OMV din Yemen a fost impuscat mortal.

"OMV confirma incidentul de securitate la biroul OMV din Sanaa, Yemen", a precizat compania intr-un comunicat, fara a da alte detalii.

UPDATE: Ambasada Marii Britanii la Sanaa confirma ca a fost tinta unui atac, miercuri dimineata. A fost vizat un autoturism in care se afla adjunctul ambasadorului britanic in Yemen. Un angajat a fost ranit usor, impreuna cu doua persoane aflate in zona.

In ultimele zile, Yemenul si-a intarit masurile de securitate in jurul unor institutii politice si economice strategice de teama unor presupuse atacuri teroriste puse la cale de reteaua al-Qaeda.

In ultimele luni, organizatia terorista si-a extins aria de operatiuni in Yemen, cel mai sarac stat din lumea araba.

Ambasadorul britanic in Yemen, Timothy Torlot, a fost tinta unui atentat esuat pe 26 aprilie. Atacul asupra convoiului in care se deplasa ambasadorul Torlot a fost revendicat de al-Qaeda.

Ambasada americana si cea britanica au fost inchise temporar in ianuarie 2010, din cauza unor amenintari din partea al-Qaeda.