Politistul agresat de un membru al gruparii Ghenosu din Targoviste verifica, in momentul incidentului, informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri, a declarat, duminica, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu.

"Membrul nostru de sindicat este unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita, iar la momentul incidentului verifica informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consumau droguri. Chiar daca nu era in timpul serviciului, agresiunea a fost in legatura cu serviciul politistului, agresorul fiind cercetat in mai multe dosare penale de catre colegul nostru", a spus Vasile Lincu, citat intr-un comunciat al Sindicatului "Pro Lex", citat de Mediafax.

Conducerea Sindicatului "Pro Lex" le recomanda membrilor de sindicat sa-si apere viata si integritatea corporala, a lor si a colegilor, "utilizand, fara ezitare, chiar si armele din dotare, in conditiile legii", atunci cand au de-a face cu un "agresor de oameni ai legii".

Politistul Codrut Oprea, de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita, a fost dus in coma de gradul IV la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost lovit cu o sticla in cap, intr-un bar din Targoviste, de George Daniel Uta, pe care agentul l-ar fi anchetat pentru ca ar fi agresat-o pe fata sefului de post din Pietrosita.

Daniel Uta, zis "Danezu", a mai fost implicat intr-un incident cu violenta, in primavara acestui an, cand a fost acuzat ca a lovit-o pe fata sefului de post din Pietrosita, aminteste Mediafax.. Atunci, tanara, in varsta de 19 ani, a ajuns la spital dupa ce a fost sechestrata si batuta de Daniel Uta, fostul ei prieten. Agresiunea a fost inregistrata de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Targoviste, victima fiind internata initial la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste si ulterior la un spital din Bucuresti. Fata si-a retras plangerea, astfel ca Daniel Uta nu a mai fost cercetat.

UPDATE: George Daniel Uta, agresorul politistului din Targoviste, a fost retinut, duminica seara, in Bucuresti si a fost dus la Parchetul Tribunalului Dambovita.

Daniel Uta a fost prins intr-un apartament din Capitala, in urma unei descinderi a politistilor de la investigatii criminale, cu sprijinul DGIPI si SRI, informeaza Mediafax.

In apartament a mai fost gasit un barbat, care a fost ridicat de politisti, fiind dus, impreuna cu Daniel Uta, la Parchetul Tribunalului Dambovita, pentru audieri.

UPDATE 2: George Daniel Uta a fost dus, duminica noapte, la Spitalul Floreasca, din Capitala, dupa ce i s-a facut rau in drum spre Targoviste, unde urma sa fie audiat de catre procurori, informeaza Mediafax. Uta, cunoscut sub porecla de "Danezu", era transportat, impreuna cu Dragos Bancila si cu o fata in apartamentul careia au fost gasiti cei doi, spre Parchetul Tribunalului Targoviste.

Potrivit unor surse judiciare, la iesirea din Chitila, lui Uta i s-a facut rau si, pentru ca ii crescuse pulsul foarte tare, a fost chemata o ambulanta care l-a adus la spitalul Floreasca, din Capitala, unde primeste ingrijiri medicale si perfuzii si unde se afla si celalalt tanar prins, Dragos Bancila. Potrivit surselor citate, lui Daniel Uta i s-ar fi facut rau din cauza consumului de plante etnobotanice.