Un sofer roman a fost arestat in Italia dupa ce a trecut cu camionul pe care il conducea peste un italian care se intinsese in mijlocul drumului in incercarea de a-l impiedica sa plece fara sa-i plateasca oglinda retrovizoare pe care i-o sparsese, relateaza The Guardian, in editia electronica.

Incidentul a inceput la o benzinarie de langa Bolzano, in nordul Italiei, in dimineata zilei de vineri, cand Moreno Mariani, un italian in varsta de 49 de ani aflat in vacanta, dormea, alaturi de prietena sa, intr-un van.

Cei doi au fost treziti de Benjamin Bogdan, in varsta de 31 de ani, un sofer roman rezident in Spania, a lovit duba italianului si i-a smuls una dintre oglinzi.

Bogdan a oprit masina, dar se pare ca nu a vrut sa-i dea italianului asigurarea si a plecat. Mariani l-a urmarit si l-a prins din urma la o statie de taxare. la Vipiteno, cativa kilometri mai departe. Aici, Bogdan si un alt pasager roman din camion au refuzat sa recunoasca accidentul.

Temandu-se ca romanul va trece granita spre Austria, Mariani s-a intins pe drum in fata camionului, dar Bogdan a trecut peste el, ucigandu-l si si tarand cadravul cativa metri inainte de a opri, precizeaza politia locala.

"Dupa ce a fost arestat, Bogdan a sustinut ca nu l-a vazut pe Mariani intinzandu-se in fata masinii, dar martori oculari sugereaza ca afost vorba de un act deliberat", a spus un politist italian.

Bogdan este arestat sub acuzatia de crima.

Prietena lui Mariani, care a fost martora la uciderea acestuia, a fost internata in stare de soc la spital.