Simen Herscovici, zis Shimon Naor, cautat pentru a fi inchis in urma livrarii frauduloase de produse folosite la fabricarea armelor in tari supuse embargoului de armament, a fost adus in tara, luni seara, cu o cursa de linie de la Paris, el fiind preluat de autoritatile romane.

Potrivit Mediafax, Shimon Naor a ajuns pe Aeroportul Otopeni cu o cursa Paris - Bucuresti, care a aterizat in jurul orei 20.40, cu o intarziere de aproximativ o ora. El a venit insotit de reprezentantii Interpol de la Paris.

La sosirea pe aeroport, Shimon Naor a refuzat sa faca declaratii. El a fost preluat de o escorta a Politiei Romane si dus in arestul Politiei Capitalei.

Herscovici Simen, alias Shimon Naor, in varsta de 60 de ani, are cetatenie romana si israeliana si este urmarit international din 2006, cand a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 11 ani de inchisoare, pentru trafic de armament.

Naor a fost prins la Paris in luna mai. Interpol Bucuresti a fost anuntat de catre Interpol Paris ca in 7 mai 2010 acesta a fost arestat. Politia Romana a sesizat Tribunalului Bucuresti - Sectia I Penala si Ministerul Justitiei pentru initierea procedurilor de predare a lui Shimon Naor.

Instanta franceza a decis definitiv, saptamana trecuta, predarea catre autoritatile romane a traficantului de arme Shimon Naor.