Sute de turisti au fost surprinsi, duminica dupa-amiaza, de o ploaie torentiala, insotita de caderi de grindina si ceata, in timp ce se aflau pe platoul Bucegi, la cota 2000, anunta Agerpres.

Potrivit salvamontistilor de la punctul de lucru aflat la cota 2000, turistii au fost organizati si indrumati spre statia de coborare a telecabinei, astfel incat toti sa ajunga in siguranta.

De asemenea, doi tineri, o fata si un baiat, imbracati in tinuta de vara, ca de strand, au fost surprinsi de furtuna pe traseul dintre cabana Piatra Arsa si cota 2000. In urma acestui fapt, fata a suferit un soc hipotermic. Salvamontistii i-au recuperat si i-au imbracat cu hainele lor, cei doi fiind coborati de pe munte in siguranta.

O alta echipa actioneaza in zona Bucegi, serviciul fiind anuntat ca un tanar a cazut in Valea Alba, potrivit salvamontistului George Continghiu.

Avand in vedere ca, din cauza vremii, turistii au fost alungati de la munte, traficul pe DN 1, pe sensul spre Bucuresti, se desfasoara cu dificultate, circulandu-se bara la bara in zona statiunilor.