Un puternic seism cu magnitudinea de 6,5 s-a inregistrat, miercuri, in largul coastelor din centrul statului Chile, in regiunea Bio Bio, anunta Reuters. Serviciile de urgenta au precizat ca nu au fost semnalate victime sau pagube materiale importante.

Potrivit Institutul american de geofizica USGS, epicentrul cutremurului s-a situat la 100 de kilometri N-NV de orasul Temuco si la 560 de kilometri S-SV de capitala Santiago, intr-o regiune miniera bogata in cupru.

Hipocentrul cutremurului, care s-a produs la ora locala 04.32 (11.32 - ora Romaniei), a fost localizat la 28,4 kilometri adancime.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anuntat ca nu exista pericolul declansarii unui tsunami urias, dar ca seismele de asemenea dimensiuni pot genera valuri de tip tsunami de-a lungul coastelor, pe o distanta de pana la 100 de km fata de epicentru.

La sfarsitul lunii februarie, statul Chile a fost zguduit de un seism devastator de 8,8 grade, urmat de tsunami si replici puternice. Aproximativ 500 de persoane si-au pierdut viata, iar pagubele au fost evaluate la peste 22 de miliarde de euro.