Shimon Naor, cunoscut si sub numele de Simen Herscovici, a fost arestat vineri de Interpol Paris. Naor, in varsta de 60 de ani, are cetatenie romana si israeliana si este urmarit international din 2006, cand a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 11 ani de inchisoare, pentru contrabanda, anunta Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Inspectoratul General al Politiei Romane a sesizat Tribunalul Municipiului Bucuresti – Sectia I Penala si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, pentru a initia procedurile de predare.

Sambata, autoritatile judiciare romane au transmis partii franceze, prin intermediul Biroului National Interpol Bucuresti, traducerea mandatului european de arestare emis pe numele acestuia.

Shimon Naor, in calitate de asociat al unei societati comerciale, impreuna cu alte trei persoane, a falsificat mai multe documente de transport in care a trecut o alta destinatie decat cea reala, obtinand, astfel, licenta de export de armament si munitie in tari supuse embargoului.