Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost blocata in trafic o ora si jumatate, intre Constanta si Cernavoda, la intoarcerea de la evenimentele organizate pe litoral de 1 si 2 Mai.

"As fi foarte suparata, daca n-as fi foarte incantata de numarul mare de turisti care si-au petrecut minivacanta de 1 Mai pe litoral", a declarat Udrea, citata de Mediafax.

"Faptul ca, din totalul de 6 milioane de euro cheltuiti de turisti, la nivel national, pentru minivacanta de 1 Mai, 4 milioane de euro s-au cheltuit pe litoral arata ca eforturile de promovare ale ministerului si operatorilor din turism de la Marea Neagra au avut rezultate", a mai spus ministrul.

Elena Udrea a adaugat ca, pentru evenimentele de 1 Mai, institutia pe care o conduce a alocat 90.000 de euro, inclusiv TVA, iar operatorii privati au alocat la randul lor cateva sute de mii de euro.

Peste 86.000 de romani si-au petrecut ziua de 1 Mai in statiunile din Romania si doar 11.000 in strainatate, turistii cheltuind pentru aceasta minivacanta aproape sase milioane de euro, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Din totalul turistilor care au ales destinatiile interne, 35.000 s-au aflat pe litoral, cu 43% peste asteptarile hotelierilor.