Ministerul Administratiei si Internelor si Jandarmeria Romana au decis incetarea misiunii, inainte de terminarea mandatului, in cazul celor 16 jandarmi implicati in incidentul produs la punctul de intrare Blace pe teritoriul Macedoniei, informeaza Agerpres. Cei 16 jandarmi din cadrul Detasamentului de Misiuni Internationale Kosovo au fost sanctionati de catre vamesii macedoneni pentru incalcarea Codului vamal al Republicii Macedonia, prin nedeclararea unor produse la intrarea pe teritoriul acestei tarii.

"MAI si Jandarmeria Romana isi exprima ingrijorarea fata de evenimentul mentionat si, ca o consecinta a tratarii cu seriozitate a situatiei create, au luat decizia de a inceta misiunea celor 16 militari inainte de terminarea mandatului. Aceasta va permite continuarea verificarilor in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs acest incident si aplicarea masurilor ce se impun, potrivit reglementarilor in vigoare", se arata intr-un comunicat de presa transmis joi seara.

Sursa citata precizeaza ca se vor lua masuri pentru inlocuirea acestora in cadrul detasamentului de misiuni internationale.