Un tren personal care circula pe relatia Ilva Mica-Dej a deraiat, miercuri dupa-amiaza, in Halta Mogoseni din Bistrita-Nasaud, fara a exista victime in urma incidentului, transmite Mediafax.

Ofiterul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita a declarat ca au deraiat doua vagoane ale trenului Personal 4.485, fara ca vreun pasager sa fie ranit.

"Nu am fost solicitati sa intervenim, insa noi am trimis, totusi, la fata locului un echipaj pentru a fi acolo in cazul in care este nevoie, dar deocamdata nu a ajuns si nu avem alte informatii. Am vorbit la Regionala CFR Cluj si ni s-a spus ca toti calatorii si-au continuat calatoria fiindca la sapte minute dupa incident prin Halta Mogoseni a trecut un tren accelerat care i-a preluat”, a declarat reprezentantul ISU.

La randul sau, directorul Directiei Infrastructura CFR Cluj, Gheorghe Surubaru, a declarat ca trenul era compus din trei vagoane si au deraiat vagoanele doi si trei, respectiv ultima osie de la vagonul al doilea si prima de la cel de-al treilea vagon.

Surubaru a precizat ca incidentul s-a produs dupa ce trenul a trecut de macaz, in localitatea Mogoseni, iar in garnitura se aflau putini calatori.

Directorul Directiei Infrastructura CFR Cluj a mai spus ca nu se cunosc deocamdata cauzele incidentului, o echipa de la CFR urmand sa mearga la fata locului.

Potrivit sursei citate, circulatia feroviara nu este blocata in urma incidentului.