Sase vagoane ale unui tren de marfa care circula de la Petrosani spre Simeria, incarcate cu carbune, au deraiat, joi, intre localitatile hunedorene Crivadea si Merisor, transmite Mediafax. Circulatia feroviara din zona se desfasoara pe un singur fir. Nimeni nu a fost ranit in urma incidentului.

Potrivit sefului Politiei Transporturi Hunedoara, comisarul sef Vasile Hritac, trenul circula de la Petrosani spre Simeria, iar sase dintre vagoanele de marfa au sarit de pe sine.

"Sase dintre vagoanele din garnitura au deraiat, au iesit in afara liniei, nu sunt victime si vagoanele nu s-au rasturnat. Din primele cercetari este posibil ca mecanicul sa nu fi respectat restrictia de viteza de 30 de kilometri la ora la intrarea intr-o curba", a spus Hritac.

Potrivit acestuia, trenul are 24 de vagoane, toate incarcate cu carbune. Garnitura de tren apartine unui operator privat, precizeaza Realitatea TV.

Pana la repunerea vagoanelor deraiate pe sine, circulatia trenurilor de calatori, pe relatia Petrosani - Simeria, se va desfasura doar pe un singur fir.