Ramona Ciciu, femeia care a fost internata, marti, in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti dupa ce i s-a facut rau la locul de munca si a intrat in coma profunda, a murit sambata seara, a anuntat Mediafax. Starea femeii se agravase din cauza complicatiilor leziunilor cerebrale, a declarat, vineri, pentru Mediafax, medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al spitalului. In timp ce familia tinerei de 34 de ani acuza faptul ca ea a fost nevoita sa munceasca prea mult la serviciu, medicii care au tratat-o au afirmat ca "nu avem niciun rezultat care sa indice faptul ca suferinta i-a fost cauzata de surmenaj, insa mai asteptam si alte rezultate de laborator."

Doctorul Popescu a declarat, la Antena 3, ca decesul a survenit la ora 19:45 si ca medicii nu se pot pronunta in acest moment in legatura cu cauzele decesului femeii. "Este o tragedie, dar nu putem spune care sunt cauzele mortii", a precizat medicul, adaugand ca o examinare ulterioara ar putea sa determine acest lucru.

Sotul femeii a anuntat vineri ca nu va depune plangere impotriva angajatorului, chiar daca spune ca Ramona Ciciu lucra uneori si acasa pentru proiecte de la serviciu, iar in ultima perioada, lucrase mai mult decat de obicei.

Procurorii au anuntat vineri ca ancheteaza cazul, dupa ce Parchetul s-a autosesizat.

Medicul Bogdan Popescu a declarat joi ca rezultatele testelor indicau o inflamare a muschiului inimii pe fond viral, fara sa fie evidentiat surmenajul fizic si ca nu a putut fi stabilita cauza socului suferit de femeie. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiului inimii provocat de o infectie.

Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu a fost supusa ultima oara unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul "apt".

Angajatorul a precizat ca programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 - 18:30), iar in perioada ianuarie - martie 2010, durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute.

Ciciu avea doi copii gemeni.