Un cutremur de 6.5 grade magnitudine de moment a lovit vineri insula indoneziana Sumatra, anunta Institutul Geologic american (USGS), transmite AFP. Nu a fost emisa o alerta de tsunami, precizeaza seismologii, iar pana in prezent nu s-au raportat victime sau pagube.

Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la o adancime de 22 kilometri, iar epicentrul sau a fost localizat la 165 kilometri vest de orasul Bengkulu din Sumatra.

Centru de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul in Hawaii, nu a emis o alerta de tsunami si a anuntat ca "exista o posibilitate redusa ca un tsunami local sa se produca".

Situat pe "Cercul de Foc al Pacificului" si la intersectia a trei placi tectonice, arhipelagul indonezian este afectat frecvent de miscarile seismice.

In septembrie anul trecut, un seism de 7.6 grade pe scara Richter a lovit insula Sumatra, provocand peste 1.000 de victime.

De asemenea, cel putin 168.000 de persoane au murit in decembrie 2004 in Indonezia, din totalul de 200.000 de morti din 11 tari din Asia, in urma unui cutremur urmat de valuri tsunami uriase.