Un barbat a murit si alti doi sunt raniti dupa ce au cazut in casa liftului pe santierul Sun Offices, cladirea de birouri adiacenta centrului comercial Sun Plaza. Cladirea de birouri se afla inca in constructie, nu este accesibila publicului si este separata de centrul comercial Sun Plaza, se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului.

Primele investigatii arata faptul ca au fost eludate caile de acces normale si autorizate pentru transportarea materialelor. Cei trei muncitori au cazut in casa liftului din cladirea de birouri, dupa ce au indepartat protectiile de la golul casei liftului cu intentia de a transporta materialele pe aceasta cale, de la etajul 2 la alt etaj al santierului, informeaza compania.

Cei trei muncitori sunt angajati ai firmei Beta Cons, subcontractor al firmei Voinea Construct, care executa lucrari de amenajare la cladirea de birouri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Anca Onofrei, a declarat pentru Agerpres ca "barbatul era in putul liftului, care era plin de apa. Dupa ce a fost scos, s-a incercat resuscitarea lui, dar din pacate a fost declarat decesul". Anca Onofrei a precizat ca echipajele ISU au fost solicitate prin numarul de urgenta 112.

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti demareaza cercetari in cazul accidentului de vineri dimineata, informeaza Mediafax. Directorul general de la ITM Bucuresti, Bujor Constantin, a declarat ca un inspector de munca a fost trimis la locul accidentului dupa ce institutia pe care o reprezinta a fost informata ca incidentul ar putea fi incadrat in categoria accidentelor de munca.