Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost internat, luni seara, dupa ce fusese audiat si retinut de procurorii antiocoruptie, fiind acuzat de cumparare de influenta, informeaza Mediafax, care citeaza surse judiciare. Sechelariu se afla internat in Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean Bacau, sub paza, iar in cursul zilei de marti, in functie de evolutia starii de sanatate a acestuia, procurorii vor decide daca vor solicita instantei mandat de arestare preventiva pe numele acestuia.

Fostul primar bacauan este cercetat in cazul directorului la SC Transport Public SA Bacau, Iuliean Sutu. Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori, in perioada ianuarie - februarie 2010, Sutu a oferit unor denuntatori sume de bani pentru a interveni pe langa judecatori din cadrul Curtii de Apel Bacau, in scopul pronuntarii unei sentinte favorabile in cadrul unui litigiu comercial.

In 17 februarie 2010, inculpatul Sutu Iuliean a remis unuia dintre cei doi denuntatori suma de aproximativ 77.400 de lei in scopul mentionat. In acest dosar se efectueaza cercetari si fata de alte persoane, fiind vizat si Dumitru Sechelariu.

Sutu a fost arestat in 19 februarie de catre Judecatoria sectorului 1.

Sechelariu a mai fost internat, recent, dupa ce suferise un preinfarct. El a fost externat la 26 februarie, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, dupa ce starea sa de sanatate se ameliorase in urma interventiei chirurgicale la care fusese supus cu doua zile in urma.

In iunie 2005, Sechelariu a fost arestat, fiind cercetat in legatura cu mai multe afaceri referitoare la schimburi si achizitii de terenuri, precum si la atribuirea unor lucrari.Si la vremea respectiva, la doua zile dupa ce a fost incarcerat, lui Sechelariu i s-a facut rau, acuzand dureri puternice in piept, fiind dus la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Dumitru Sechelariu a fost primar al municipiului Bacau, din partea PSD, in perioada 1996-2004.