Un barbat care schia in Muntii Fagaras a fost surprins, sambata, de o avalansa, la Balea Cascada, trupul acestuia fiind prins in zapada, iar salvamontistii si un echipaj SMURD au pornit spre locul accidentului pentru a-l salva, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, barbatul a fost surprins de avalansa, in jurul orei 13.00, la Balea Cascada, in timp ce schia, iar deocamdata nu se stie exact care este starea acestuia. David a spus ca accidentul a fost anuntat pe numarul 112 de o persoana care a vazut avalansa si momentul in care schiorul a fost complet ingropat in zapada.

"Noi am fost solicitati de o persoana de la fata locului care, aflandu-se la Balea Cascada, a vazut avalansa si momentul in care schiorul a fost surprins de aceasta. Barbatul este complet acoperit de zapada. Accidentul s-a petrecut in urma cu 30 - 45 de minute, poate chiar mai mult", a spus Adrian David.

Potrivit sursei citate, din primele informatii schiorul nu are asupra sa un dispozitiv special pentru a putea fi gasit sub zapada, iar localizarea lui ar putea sa dureze destul de mult.