Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, joi, peste o cladire de birouri din Austin (Texas), transmite FoxNews. Aparatul de tipul Cirrus SR 22 s-a izbit de cladire, provocand un incendiu. Mai multe persoane au fost evacuate din imobilul cu sapte etaje, in timp ce altele sunt blocate la etajul al doilea. Potrivit unor informatii, doua persoane sunt date disparute.

Autoritatile au declarat ca, inainte de a prabusi intentionat avionul in cladire, pilotul aparatului si-a dat foc la casa. In imobilul atacat lucrau circa 200 de angajati ai Fiscului american.

Oficialii afirma ca barbatul a furat avionul de pe un aeroport local.

Peste 10 masini de pompieri se afla la fata locului. Pompierii incearca in acest moment sa stinga incendiul produs la cladirea aflata in apropierea Research Boulevard. Un fum gros poate fi observat in zona in care s-a produs incidentul. Toate geamurile cladirii au fost sparte in urma impactului.

Potrivit agentiilor de presa, doua persoane sunt date disparute.

Mai multe persoane au fost evacuate din cladire, in timp ce, potrivit unor martori, altele ar fi ramas blocate la etajul al doilea si striga dupa ajutor. Incidentul a provocat si ranirea catorva persoane.

Unele informatii initiale afirmau ca sediul local al FBI se afla in cladirea lovita. Autoritatile sustin insa ca biroul FBI se afla intr-o cladire apropiata.

Un reprezentant al Homeland Security a afirmat ca pana in acest moment nu exista motive sa creada ca incidentul a fost un act terorist. Oficialii militari au anuntat insa ca doua avioane F-16 au fost lansate in aer imediat dupa incident, ca masura de precautie.