Meteorologii sibieni au anuntat ca riscul de producere a avalanselor in masivul Fagaras este de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, iar in zona montana continua sa ninga, transmite Mediafax. Potrivit reprezentantilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Balea Lac, stratul de zapada este de 176 de centimetri si ninge in continuare.

Stratul de zapada proaspata are intre 20 si 40 de centimetri grosime, chiar mai mult in vai, iar instabilitatea este foarte mare. In aceste conditii, s-a stabilit ca riscul de avalansa de gradul patru - risc mare - din cinci posibile.

"Este posibila declansarea spontana (naturala) a unor avalanse de mari dimensiuni pe pantele suficient de inclinate, riscul va fi sporit la supraincarcari usoare (trecerea unui turist sau schior)", se arata in buletinul de specialitate al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, postat pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Avertizarea meteorologilor este valabila pana luni, la ora 20.00, dar acestia anunta ca tendinta se pastreaza in urmatoarele doua zile.

In aceste conditii, salvamontistii recomanda turistilor prudenta maxima si sa nu paraseasca zona cabanelor.