Centrul Infotrafic al Politiei Romane a anuntat ca un accident foarte grav a avut loc vineri, in jurul orei 17.10, pe DN22C Constanta – Cernavoda , la intrarea in localitatea Poarta Alba dinspre Constanta.

Un autocamion si un microbuz de persoane s-au izbit violent. Trei persoane au decedat si sase au fost ranite grav, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, citat de Mediafax.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile politistilor rutieri. Traficul pe DN22C este blocat pe ambele sensuri.

Politia rutiera sustine ca una dintre masini a evitat un alt autovehicul, caruia ii explodase un cauciuc.

In ultimele luni au avut loc mai multe accidente in care au fost implicate microbuze. La 1 februarie, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte sapte au fost ranite intr-un accident de circulatie in care a fost implicat un microbuz. Accidentul s-a produs pe DN 22. Microbuzul venea din comuna Fantanele si transporta muncitori spre Constanta.

Anul trecut au avut loc peste 10 accidente in care au fost implicate microbuze. Cel mai grav incident rutier a avut loc la 14 august, cand 14 persoane au murit, dupa ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren accelerat, care circula pe ruta Brasov-Iasi, la o trecere de cale ferata din apropierea localitatii Scanteia, judetul Iasi.