Fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton a fost internat joi intr-un spital din New York dupa ce a acuzat dureri in zona pieptului, informeaza CNN.Conform New York Times, care citeaza purtatorul de cuvant al fostului presedinte, Clinton a suferit o interventie chirurgicala prin care i-au fost instalate doua stent-uri intr-una din arterele sale coronare.

"Joi, presedintele Bill Clinton a fost internat la New York Presbyterian Hospital dupa ce a resimtit dureri in piept. Dupa ce a fost examinat de catre medicul sau cardiolog, a fost operat pentru a-i fi instalate doua stent-uri intr-una din arterele sale coronare. Presedintele Clinton se simte bine si va continua sa se concetreze asupra eforturilor de ajutorare din Haiti", a precizat purtatorul e cuvant al lui Clinton,Douglas Band.

Interventia de implantare de stent se numeste angioplastie, o procedura folosita pentru a deschide arterele ingustate sau blocate.

Clinton, in varsta de 63 de ani, a suferit o operatie de bypass cvadruplu coronarian pentru eliberarea arterelor blocate in 2004.

Bill Clinton a fost presedinte al Statelor Unite in perioada 1993-2001. El este sotul actulului secretar american de Stat, Hillary Clinton.

In ultimele saptamani, Bill Clinton a supervizat actiunile de ajutorare ale ONU in Haiti ca urmare a cutremurului din 12 ianuarie.