Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca punctul de frontiera Promahonas este inchis atat pentru camioane si TIR-uri, cat si pentru autoturisme si autocare. In acest moment nu se stie cand va fi redeschis traficului.

"Avand in vedere declansarea unei greve a vamesilor eleni, precum si radicalizarea masurilor de protest din partea fermierilor eleni, ii atentionam pe toti cetatenii romani ca este de asteptat ca circulatia in punctele de frontiera elene sa devina tot mai dificila, pana la blocaj total", avertizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

La punctul de frontiera Exohi, langa orasul Drama din nordul Greciei, circulatia este inchisa, pentru 24 ore, pentru camioane si TIR-uri.

La Evzoni trecerea este libera, insa urmeaza a fi inchisa de la ora pranzului pana cel putin la ora 16.00.

Punctul de frontiera Doirani din prefectura Kilkis este deschis cu intermitente.

La punctul de trecere a frontierei Ormenio granita este deschisa, dar urmeaza sa fie inchisa la ora 13.00. Este posibil ca si in cursul serii acest punct de frontiera sa fie inchis din nou.

Punctul de frontiera Kipi Evros este deschis, insa se inregistreaza dificultati la tranzit.

Ministerul atrage atentia ca situatia din punctele de frontiera din nordul Greciei se poate modifica de la o ora la alta.

Transportatorii si cetatenii romani sunt insistent sfatuiti sa ocoleasca zona si/sau sa inlocuiasca autovehiculul cu un alt mijloc de transport (avion, tren).