O sectiune a aeroportului international din Munchen a fost inchisa miercuri, dupa ce un pasager a fugit, in momentul in care era supus controlului de securitate, a declarat un purtator de cuvant al celui de-al doilea aeroport ca marime al Germaniei, citat de Reuters.

Politia afirma ca barbatul a fugit dupa ce un senzor de explozibil s-a declansat in momentul in care laptopul sau era supus operatiunilor de control. Laptopul a fost confiscat, dar barbatul a reusit sa fuga.

"Detectorul de explozibil de la controlul de securitate a fost declansat de laptop si, in momentul in care se incerca efectuarea celui de-al doilea control, barbatul a disparut", a explicat un purtator de cuvant al politiei.

Aproximativ 12 curse interne si internationale sunt intarziate, in conditiile in care personalul de securitate si politia federala perchezitioneaza un nivel al terminalului 2 pentru pasageri, a precizat purtatorul de cuvant al aeroportului, Edgar Engert. Barbatul este cautat de aproximativ 1.200 de politisti.

El a adaugat ca alte curse ar putea suferi amanari. Incidentul s-a petrecut la putin timp dupa ora 14,00 GMT.

Inca nu este clar daca laptopul continea sau nu explozibil.

Stirea se actualizeaza