O cursa Tarom care trebuia sa plece sambata de pe Aeroportul Otopeni la ora 13.05 a fost anulata din cauza conditiilor meteo nefavorabile de pe Aeroportul din Paris, o parte din pasageri fiind rerutati spre o alta cursa Air France, au declarat pentru NewsIn reprezentantii aeroportului.

"Probleme nu sunt numai pe Aeroportul din Paris, ci si pe Aeroportul din Frankfurt. O alta cursa Tarom a inregistrat la plecare de pe Aeroportul Henri Coanda cu destinatia Frankfurt, intarzieri de peste doua ore din cauza furtunii de zapada din Germania" au precizat reprezentantii aeroportului Otopeni.

De asemenea, si o cursa Lufthansa catre Frankfurt a plecat cu intarzieri de pe Otopeni din aceleasi motive, conditiile meteo nefavorabile.

Sute de curse anulate in intreaga Europa din cauza viscolului si ninsorilor

Europa se confrunta sambata cu temperaturi extrem de scazute si cu ninsori abundente, care continua sa perturbe transportul, mai ales in Germania si Franta, in timp ce situatia pare sa se stabilizeze in Marea Britanie, relateaza AFP.

In Germania, pe aeroportul din Frankfurt, al treilea din Europa, 216 curse au fost anulate sambata din cauza viscolului.

Conditiile meteo au provocat un accident grav vineri seara pe aeroportul din Nurenberg, un avion al companiei Air Berlin iesind de pe pista inainte de decolare si ramanand blocat in zapada. Cei 145 de pasageri si sase membri ai personalului au fost evacuati fara incidente.

Belgia a avut primele sale ninsori vineri noapte, mai intai in Liege, apoi in intreaga tara, circulatia fiind afectata. Circa 50 de anulari si 90 de intarzieri erau prevazute pentru ziua de sambata pe aeroportul din Bruxelles.

Franta s-a confruntat si ea cu ninsoarea. Circulatia a fost afectata, ca si traficul aerian, iar in sud-est circa 7.000 de case au ramas fara curent electric. S-au inregistrat mai multe accidente din cauza poleiului.