Politia a descoperit in aceasta dimineata o mare parte din armele furate la inceputul acestui an din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, anunta Antena 3, care citeaza surse oficiale din Ministerul de Interne.

Seful Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Codrut Olaru, a confirmat, pentru Mediafax, ca a fost descoperita o parte din armele disparute din unitatea de la Ciorogarla, mai multe informatii urmand a fi date publicitatii luni.

Potrivit surselor citate, se pare ca in furtul acestor arme era implicat si Clanul Preda.

Politia si procurorii efectueaza la aceasta ora descinderi in 45 de locuri din Bucuresti, Ilfov si alte judete ale tarii. Descinderile au inceput la ora 6 dimineata.

Cel putin 50 de arme au fost furate, la sfarsitul lunii ianuarie 2009, din depozitul Unitatii Militare din Ciorogarla, printre acestea aflandu-se mai multe pistoale-mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil, inclusiv o mitraliera cu afet.

Jaful de la Ciorogarla a antrenat destituirea sefului Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA), Constantin Croitoru, si a sefului Directiei de Contrainformatii din cadrul SMG.

Miercurea trecuta, Justitia a decis eliberarea celor opt persoane acuzate in dosarul privind furtul de arme de la Ciorogarla, dupa ce Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a admis solicitarile inculpatilor in acest sens, potrivit Mediafax.

Initial, Tribunalul Militar Bucuresti a prelungit masura preventiva, insa instanta superioara a decis revocarea ei, astfel ca eliberarea celor opt este definitiva.

In 11 ianuarie 2010, instanta militara va relua dezbaterile in dosarul privind furtul de arme de la unitatea militara de la Ciorogarla.

In 2 martie 2009, mai multi militari au fost trimisi in judecata in cazul furtului de arme de la unitatea militara din Ciorogarla, pentru furt calificat, calcare de consemn si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Valoarea totala a armelor si a obiectelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

Cel mai recent scandal in care a fost implicat Clanul Preda a avut loc la sfarsitul lui februarie 2009, cand la mall-ul Plaza Romania din Capitala a izbucnit o altercatie dupa ce mai multi barbati mascati au atacat cu arme albe angajatii firmei de paza BGS.

Eugen Preda, implicat in incidentul de la mall, era sportiv al clubului Dinamo Brasov si agent de politie.

Stirea se actualizeaza.