Economistul american Paul Samuelson, laureat al premiului Nobel pentru Economie in 1970, a incetat din viata, duminica, la varsta de 94 de ani, a anuntat Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT), citeaza AFP.

Samuelson a devenit, in 1970, primul american caruia i se decerneaza prestigiosul premiu in Economie, pentru "lucrarile stiintifice prin care a dezvoltat o teorie economica statica si dinamica si pentru participarea activa la ridicarea nivelului analizei in stiintele economice". El este creditat cu crearea fundamentelor matematice pe care se bazeaza economia moderna.

Cel mai achizitionat volum despre economie al lui Samuelson, intitulat "Economia. O analiza introductiva", a fost tradus in peste 40 de limbi si s-a vandut in aproape patru milioane de exemplare, de-a lungul a 60 de ani, precizeaza MTI.

Samuelson i-a lasat in urma pe sotia Risha Samuelson - care i-a fost alaturi in ultimii 28 de ani -, pe cei sase copii din prima casnicie, o fiica vitrega, precum si pe cei 15 stranepoti ai sai.