Judecatorul prahovean Dumitru Rebegea a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza ca ar fi primit 30 de mii de euro mita, in ultimele doua luni, pentru a elibera doua persoane aflate in arest preventiv, informeaza un comunicat al DNA.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de Dumitru Rebegea, judecator la Tribunalul Prahova, Presedintele Sectiei Penale, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de favorizare a infractorului", se arata in comunicatul DNA.

DNA precizeaza ca, in cursul lunii septembrie, Dumitru Rebegea, in calitate de judecator la Tribunalul Prahova, a pretins suma de 25.000 euro, pentru a dispune punerea in libertate a unui inculpat arestat preventiv. Din suma pretinsa, in perioada iulie – octombrie 2009, judecatorul a primit suma totala de 21.000 euro, in doua transe, printr-un intermediar.

De asemenea, in cursul lunii octombrie 2009, Dumitru Rebegea ar fi pretins si suma de 20.000 euro, din care a primit, prin intermediar, suma de 9.000 euro, pentru punerea in libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Potrivit DNA, ambele persoane care i-au oferit mita au fost puse in libertate de judecatorul Dumitru Rebegea.