Un accident feroviar a avut loc luni dimineata, in jurul orei 10.00, pe calea ferata care leaga Salva de Viseu, in dreptul localitatii Romuli, judetul Bistrita-Nasaud, cand trenul accelerat Timisoara-Sighetu Marmatei s-a lovit de o locomotiva, anunta televiziunile de stiri. Potrivit Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, doua persoane au fost grav ranite.

In momentul incidentului, in tren se aflau 41 de calatori.

Patru ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud au fost trimise la locul accidentului. Primarul comunei Romuli, Ioan Monita, a declarat pentru NewsIn ca s-a deplasat cu toate echipajele de interventie pentru situatii de urgenta din comuna la locul accidentului.

"Locomotiva este sarita de pe sine, trenul, nu. Nu stiu ce s-a putut intampla. Am gasit un batran lovit mai grav la cap, are o planga de 6-7 centimentri, i-am dat noi primul ajutor, dar am inteles ca mai sunt inca trei persoane ranite. Le cautam acum prin tren. Calea ferata e blocata, nu cred ca se va putea debloca mai repede de trei-patru ore”, a spus Monita.

Din primele informatii, locomotiva acceleratului se defectase, iar locomotiva care fusese trimisa de la Viseu, sa o inlocuiasca pe cea defecta, nu a putut frana din cauza brumei, impactul cu acceleratul producandu-se, la o viteza mica, de circa 20 km/h, a declarat primarul din Romuli pentru Mesagerul de Bistrita-Nasaud.

"Se pare ca e vorba de doua victime", a declarat pentru Realitatea Tv seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud.

"Doua persoane au fost grav ranite" a confirmat pentru Antena 3, Vasile Trifan, purtator de cuvand ISU Bistrita-Nasaud.

Incidentul de astazi urmeaza mai multor accidente petrecute pe caile ferate in ultimele luni, soldate cu mai multi raniti.