Cel putin 80 de persoane au fost ucise miercuri si 200 ranite dupa detonarea unei masini cu explozibil intr-o piata foarte aglomerata din Peshawar, cel mai mare oras din nord-vestul Pakistanului, au declarat responsabili medicali citati de AFP.Majoritatea victimelor sunt femei sau copii.

UPDATE "80 de persoane au fost ucis si 200 ranite in acasta explozie", a declarat ministrul Informatiei din Provincia de la frontiera nord-vestica, Mian Iftikhar Hussain.

"Numarul mortilor depaseste cifra de 80. Este vorba, in cea mai mare parte, despre femei si copii", a confirmat doctorul Sahib Gul.

Initial, autoritatile anuntasera opt morti zi cateva zeci de raniti.

"Am primit corpurile a opt persoane ucise in explozie, precum si zeci de raniti, dintre care unii sunt intr-o stare critica", a afirmat dr Zafar Iqbal, de la principalul spital din Peshawar.

"A fost o explozie imensa, care s-a auzit in aproape tot orasul", a povestit un ofiter de politie, Anwar Shah. "Este vorba de un atentat cu masina capcana", a adaugat el.

Imaginile prezentate de televiziunile pakistaneze aratau cladiri in ruina, fumegand, in timp ce fortele de ordine incercau sa evacueze locuitorii cuprinsi de panica, iar pompierii luptau cu flacarile.

Explozia are loc la doar cateva ore de la sosirea la Islamabad a secretarului american de stat Hillary Clinton, care efectueaza o vizita de trei zile in Pakistan.

Atentatul nu a fost inca revendicat dar, cel mai probabil, a fost organizat de Miscarea Talibanilor din Pakistan (TTP), ale carei atacuri s-au soldat cu 200 de morti doar in luna octombrie.

Peshawar este situat in imediata apropiere a zonelor tribale, unde talibanii pakistanezi aliati cu al -Qaeda sunt foarte puternici. Orasul a fost lovit de sapte atacuri teroriste in ultimele patru luni.