Fostul director al SRI din perioada 2001-2006, Radu Timofte, a incetat din viata luni dimineata, la varsta de 60 de ani, anunta Antena 3. Informatia a fost confirmata, pentru HotNews.ro, de surse din Serviciul Roman de Informatii. Radu Timofte suferea de leucemie.

"A murit domnul Timofte, un om decent, un om pertinent, la locul lui", a afirmat Ion Iliescu, fost coleg de partid cu Radu Timofte si presedinte al Romaniei in momentul in care acesta a fost numit director al SRI.

Radu Timofte s-a nascut la 7 aprilie 1949, in judetul Neamt. El a absolvit Academia de Inalte Studii Militare din Bucuresti, Facultatea de Comanda si Stat Major, fiind ofiter activ in Ministerul Apararii Nationale pana in anul 1988, cand a fost trecut in rezerva, ca urmare a ramanerii ilegale in strainatate a surorii sale.

Radu Timofte a facut parte din conducerea comitetului FSN din municipiul Roman, dupa Revolutia din 1989.

Radu Timofte a fost senator in perioada 1990-2001, pe listele FSN, FDSN si PDSR. In februarie 2001, a demisionat din Parlament, fiind numit director al Serviciului Roman de Informatii, functie pe care a ocupat-o pana in 2006, cand a demisionat in urma scandalului legat de eliberarea si fuga din tara a lui Omar Hayssam.

In iunie anul acesta, Radu Timofte a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar legat de achizitionarea, de catre acesta, a locuintei de serviciu. Timofte era acuzat de fals si abuz in serviciu, dupa ce si-ar fi achizitionat locuinta la un pret sub cel al pietei.

Radu Timofte era casatorit si avea 3 copii.

Sursa: Wikipedia.