Un muncitor a murit, iar alti trei au fost raniti, sambata dupa-amiaza, in urma unui accident petrecut pe platforma de munca Petromidia Navodari, in sectia Desulfurare Gaze (DGRS), ranitii fiind transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, transmite Mediafax. Cei patru muncitori efectuau lucrari de modernizare a unei instalatii a rafinariei, iar in jurul orei 13:00 s-a produs o scapare de gaze.

Medicul Florian Stoian, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, a declarat ca la unitatea spitaliceasca au fost aduse trei persoane, una dintre acestea, un tanar de 21 de ani, fiind in coma profunda. Acesta se afla internat in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului intr-o stare extrem de grava, fiind ventilat mecanic si avand o intoxicatie puternica cu hidrogen sulfurat. Ceilalti doi lucratori, unul in varsta de 45 de ani si altul de 33 de ani, se afla internati pe Sectia Medicala a spitalului constantean si sunt in afara oricarui pericol, a mai spus Stoian.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca din Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca barbatul care a decedat (si care avea 53 de ani) era angajat al Rompetrol Rafinare, iar ceilalti trei sunt angajati la o firma subcontractoare.

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice a Grupului Rompetrol arata ca la rafinaria Petromidia a avut loc, sambata dupa-amiaza, un incident, "pe fondul lucrarilor aferente opririi tehnologice programate si anuntate a rafinariei", in urma caruia o persoana a decedat, iar alti trei muncitori au fost raniti. "Din primele date, se pare ca o echipa formata din patru muncitori (trei angajati ai unei companii subcontractante si un angajat al rafinariei) realizau in baza unui permis de lucru o lucrare pregatitoare pentru revizia unui echipament", precizeaza sursa citata.

La nivelul rafinariei a fost constituita o comisie tehnica pentru stabilirea cauzei si modului de interventie. De asemenea, procurorii Parchetului Judecatoriei Constanta vor face cercetari in acest caz, impreuna cu reprezentantii ITM Constanta.