Fortele de politie din Serbia si Romania au reusit sa impiedice, cu cooperarea Interpol, sinuciderea a doi minori, care isi planificasera actiunile prin intermediul Internetului, scrie Mediafax.

Cei doi minori care au planuit sa se sinucida au stabilit ca baiatul sa recurga primul la acest gest, iar fata sa il urmeze, daca in interval de cateva zile nu primea vesti de la el prin Internet, potrivit Politiei Romane.

In 28 septembrie, Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu a fost instiintat despre disparitia unui minor, in varsta de 16 ani, din localitatea Avrig.

Politistii din Sibiu si Prahova l-au gasit pe baiat in 29 septembrie, la Sinaia, in stare de inconstienta, dupa ce inghitise substante toxice. Acesta a fost transportat de urgenta la spital si a scapat cu viata, precizeaza sursa citata.

In urma investigatiilor, politistii au stabilit ca tanarul coresponda de mai multa vreme, prin intermediul internetului, cu o minora, in varsta de 17 ani, din Belgrad. Politistii au aflat, de asemenea, ca minorii hotarasera de comun acord sa se sinucida.

"Intelegerea era ca la gestul suicidal sa recurga intai baiatul, iar fata sa faca acelasi lucru in momentul in care, vreme de mai multe zile, nu va primi vesti de la el prin internet", se mai arata in comunicat.

Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din IGPR, prin Biroul National Interpol, a informat imediat Biroul National Interpol Belgrad despre intentia fetei.

"Ieri, 9 octombrie, politistii sarbi ii felicitau printr-un mesaj pe colegii din Romania pentru operativitate si profesionalism. Datorita bunei cooperari politienesti si tanara sarboaica se afla in viata", mai arata IGPR.