Iustin Covei, fiul unui judecator de la Curtea de Apel Craiova si nepotul unui procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, arestat la sfarsitul saptamanii trecute pentru falsificare de carduri bancare, ramane in arest, anunta Mediafax. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia instantei inferioare de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Iustin Covei si a altor 13 persoane, acuzate in acelasi dosar.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

  • Iustin Covei: Nu traiesc din bani furati de pe carduri, ci din bani de la parintii mei

Iustin Covei - fiu de judecator si nepot de procuror -, le-a spus, joi, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti ca nu traieste "din furat bani de pe carduri", ci din vanzarea de masini, precum si cu banii proveniti de la parintii lui.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au aratat, in referatul cu propunerile de arestare pe care l-au inaintat judecatorilor Tribunalului Bucuresti, ca "in cursul anului 2009, inculpatii Petrel Halanei si Iustin Covei au constituit un grup infractional organizat in vederea desfasurarii unor activitati de skimming pe teritoriul Romaniei si a altor tari".

Potrivit documentului citat, cei doi, sprijiniti de alte persoane care au aderat la grupul infractional organizat, au confectionat echipamente destinate copierii datelor de pe carduri bancare, pe care fie le-au folosit in activitatea de skimming, fie le-au comercializat sau inchiriat in schimbul unor sume de bani.

Iustin Covei s-a ocupat de confectionarea dispozitivelor de skimming si de retragere de numerar cu carduri bancare falsificate, afirma procurorii.

  • Sume exorbitante retrase de la ATM-uri de membrii gruparii cu carduri false

In data de 13 si 19 aprilie, Iustin Covei, zis "Pralea", "Copilu" sau "Nicu", a fost surprins de camerele de supraveghere de la un ATM al Bancii Comerciale Carpatica din Craiova in timp ce retragea bani cu ajutorul a doua carduri bancare contrafacute, care apoi au fost capturate de bancomat.

Conform interceptarilor procurorilor DIICOT, prezentate in referatul cu propunere de arestare preventiva, membrii clanului condus de Jean Marin Mihaila, zis "Jan", vorbesc despre sume exorbitante de bani extrase de la bancomatele din strainatate cu ajutorul cardurilor clonate.

Procurorii sustin ca membrii gruparii scoteau, numai de la ATM-uri din Sydney si Melbourne, sume in valoare de pana la 70.000 de lei pe zi.

Membrii gruparii au fost prinsi joia trecuta, in urma unor descinderi la Craiova si Constanta, fiind acuzati de infractiuni privind comertul electronic, precum si de initiere si aderare la un grup infractional organizat.