Un tren accelerat care facea legatura intre Timisoara si Bucuresti a deraiat luni dimineata in jurul orei 2:30 in zona localitatii Carcea din judetul Dolj.

UPDATE 2: Anchetatorii iau in calcul si un atentat terorist, anunta Gardianul. Potrivit sursei citate, un fost angajat al Biroului de Miscare al Regionalei CFR Craiova, care locuieste in localitatea Carcea, a fost retinut pentru cercetari, fiind principalul suspect al cauzelor producerii accidentului feroviar. Barbatul a fost diagnosticat, la un moment dat, cu schizofrenie, spun surse judiciare.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care s-a deplasat la fata locului, a declarat ca, din primele cercetari, se pare ca au fost desfacute niste suruburi care fixau bucati de sina. "Se pare ca este un act intentionat, s-a lucrat cu scule, suruburile au fost desfacute, bidonul de ulei era acolo", a mai spus ministrul.

La fata locului au mai fost gasite o ranga si bucati de sina desprinse.

"Putea sa fie o tragedie colosala", a adaugat Berceanu.

Cu o ora si jumatate inainte ca acceleratul implicat in accident sa treaca pe acolo, pe acea sina a trecut un alt tren, fara sa se intample nimic.

Cele opt vagoane si locomotiva sunt serios afectate. Se pare ca traficul va ramane blocat in acea zona cel putin 24 de ore.

13 persoane au fost ranite si sunt la spital. Se pare ca una dintre ele a suferit un traumatism toracic, restul avand rani usoare, transmit televiziunile de stiri. Cei aproximativ 300 de calatori s-au speriat foarte tare cand cele opt din noua vagoane au deraiat si nu stiau cum sa iasa mai repede din vagoane, spun martorii.

Zona in care a deraiat trenul este una greu accesibila si de aceea echipele de interventie au ajuns greu pentru a acorda primul ajutor .

La fata locului au sosit mai multe mijloace auto care sa transbordeze pasagerii la Caracal de unde acestia isi vor continua drumul spre destinatie, a declarat Mihai Susanul, director Regionala CFR Craiova la Antena 3.

Deocamdata calea ferata este blocata pe ruta Craiova-Caracal si sunt intarzieri de trenuri. La fata locului a inceput ancheta si nu se stie cand va fi degajata calea ferata. Mecanicul trenului nu isi explica ce s-a intamplat.