O angajata a unei fabrici din Normandia sustine ca a fost selectata sa apara in apropierea presedintelui francez Nicolas Sarkozy datorita staturii care nu trebuia sa o depaseasca pe cea a sefului statului. Informatia a fost facuta publica de televiziunea belgiana RTBF care este in posesia unei inregistrari cu respectiva angajata.

Potrivit jurnalistilor belgieni angajata fabricii a aparut pe acelasi podium unde Nicolas Sarkozy a tinut un discurs. Angajata sustine ca a fost aleasa de conducerea fabricii deorece nu este prea inalta. Informatia nu a fost insa confirmata de sefii uzinei care au refuzat sa comenteze incidentul. Serviciul de presa al presedintelui francez a calificat drept grotesti afirmatiile jurnalistilor belgieni.

Nu este pentru prima data cand presedintele francez este ironizat pentru statura sa. Cel mai recent incident a fost inregistrat cu ocazia celebrarii debarcarii din Normandia. La momentul respectiv, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, s-a folosit de un piedestal pentru a parea la fel de inalt ca liderul american Barack Obama, scrie AFP.